Zakaj se odločiti za električni klavir?

Verjetno je prav v vseh od nas vsaj enkrat v življenju gorela želja, da bi imeli klavir. Tisto elegantno glasbilo s črno belimi tipkami, ki je romantično tako takrat, ko nanj zaigramo, kot tudi takrat, ko le počiva na svojem mestu v prostoru.

Če ste v trenutku, ko se resnično odločate za nakup in tuhtate, ali ne bi morda segli po električnem klavirju, v nadaljevanju nekaj zelo koristnih informacij in tudi razlogov, zakaj bi bil to zares dober nakup. Električni klavir prinaša vse tisto, kar ima pravi, in odnaša nekaj skrbi.

Veliko izbiro električnih klavirjev boste našli v glasbeni trgovini Symphony International. Trgovina se nahaja v Britofu pri Kranju, njihovo ponudbo pa si lahko ogledate tudi v spletni trgovini.

Povezava: https://www.symphony.si/glasbila-s-tipkami/elektricni-klavirji

Izjemen zvok in nič vzdrževanja

Dandanes je tehnologija že tako napredovala, da omogoča izdelavo električnih klavirjev, ki imajo popolnoma enak zvok kot akustični. In ne le to. Zvok se lahko tudi prilagaja na željo uporabnika. Klasičen klavir potrebuje redno vzdrževanje gibljivih delov in uglaševanje.

Električni klavir Hemingway DP-501 MKII WH
Električni klavir Hemingway DP-501 MKII WH – Symphony.si

Pri električnem klavirju to ne bo potrebno, zato vam bo to prihranilo nekaj časa in predvsem denarja. Občutek pri igranju je izjemno podoben tistemu pri klasičnem klavirju, zato boste tudi takrat, ko boste imeli priložnost pritisniti tipke velikega klavirja, enako samozavestni.

Lažja mobilnost

Klasičen klavir je precej velik in težak, zato si je težko predstavljati, da bi ga nosili v svoje stanovanje v bloku. V tem primeru je električni klavir idealna izbira, saj dosega velikost pianina in je precej bolj preprost za prestavljanje ali transport na drugo lokacijo.

Prav iz tega razloga jih velikokrat uporabljajo tudi v različnih predstavah in šolskih nastopih. Doma ni prostora za klasičen klavir? Za električnega se bo vedno našel kotiček, kjer boste lahko vadili in uživali v igranju ter svojem napredku.

Da sosedje ne bodo jezni

Še ena prednost večine električnih glasbil tiči v tem, da jih je mogoče igrati popolnoma zase. Si predstavljate, da bi v bloku preigravali kakšno udarno skladbo na klavirju? Verjetno bi imeli v trenutku kup jeznih sosedov na svojih vratih.

Električni pianino Thomann DP-140 U
Električni pianino Thomann DP-140 U – Symphony.si

Tudi v hiši ni rečeno, da bi bila družina kaj bolj prizanesljiva. Električni klavir pa vam omogoča, da enostavno priklopite slušalke in igrate povsem sproščeno in zase. Odvisno od modela do modela, nekateri omogočajo tudi vklop spremljave in nekatere druge priročne funkcije.

Je klavir predrag za vaš proračun?

Električni klavir je precej cenejši, a kljub temu omogoča izkušnjo igranja na čisto pravi klavir. Poleg tega, da je primeren tudi za nekoliko manjša stanovanja ali prostore, je obenem še bolj prijazen za vaš žep. Kvaliteten električni klavir je na voljo že za okoli tisoč evrov.

Odvisno od tega, kakšne so vaše želje, katere funkcije bi radi uporabljali, pa se cena nekoliko dvigne. V vsakem primeru pa bo končni nakup še vedno precej manj obremenil vaš proračun. Je pa pri nakupu vseeno treba biti previden in preveriti, za katero blagovno znamko gre, ter se pozanimati na forumu, družabnem omrežju ter seveda pri samem prodajalcu.

Sprememba v temperaturi ne bo škodovala

Znano je, da je klavir narejen iz kar nekaj gibljivih delov, pri čemer jih je večina narejenih iz lesa. Les je lep, naraven material, a nanj žal vplivajo spremembe v okolju, kot so stopnja vlažnosti in temperaturne spremembe. V teh primerih se les krči, kar definitivno vpliva na kakovost zvoka. Pri električnem klavirju teh težav ne bo.

Električni klavir Yamaha CLP-745
Električni klavir Yamaha CLP-745 – Symphony.si

Ne bo se pripetilo, da bi nek dan sedli za klavir, namestili notni zapis in že po nekaj pritiskih na tipke začudeno tuhtali, zakaj ni slišati tako kot prejšnji dan. Kot vidite, boste z električnim klavirjem veliko pridobili, v primerjavi s klasičnim klavirjem pa kaj dosti minusov ni. Morda zgolj tisti romantičen pridih velikega klavirja v prostoru, ki pač ima neko svojo moč.

Tako, zdaj pa le brž v akcijo in poiščite ustrezen električni klavir zase.

Komentiranje je onemogočeno.