Vožnja pod vplivom opiatov prinaša izgubo vozniške

V cestnem prometu poznamo kopico pravil in tudi prekrškov, ki ta pravila kršijo. Eden hujših prekrškov, poleg vožnje v opitem stanju, je vožnja pod vplivom opiatov. Teh poznamo kar nekaj, za vse pa velja dokaj podobno. Vsi po vrsti omejujejo sposobnosti voznika in povzročajo nevarnost.

Prav zato bo tovrsten prekršek vedno imel za posledico odvzem vozniškega dovoljenja in morda celo pridržanje. Obenem pa je to še najmanj, kar se vam lahko zgodi. Scenarij s prometno nesrečo je namreč mnogo hujši in prinaša posledice neslutenih razsežnosti.

Morda kljub vsemu ni konec

Čeprav ste morda kljub vsem opozorilom sedli za volan v stanju, v katerem ne bi smeli, in vas je presenetila policijska kontrola ter odredila odvzem vozniškega dovoljenja zaradi opiatov, še vedno obstaja možnost, da proces prenehanja veljavnosti na sodišču prekinete.

Vse bo odvisno od specifične situacije in tudi od tega, kako boste reagirali po samem odvzemu. Ključno bosta pravočasno ukrepanje in pravna pomoč strokovnjakov, ki se ukvarjajo s področjem prava na prav tem posebnem področju.

Po pomoč k pravnemu strokovnjaku

Kar prek spleta lahko pridete do ustreznih kontaktov pravnikov, ki vam bodo znali v dani situaciji najbolje svetovati. Bodite odkriti in povejte vse tisto, kar je pomembnega za to, da bi vam lahko pripravili ustrezno pot do odvzetega vozniškega dovoljenja.

Pravna pomoč / svetovanje
Po odvzemu vozniškega dovoljenja se obrnite na pravno pomoč.

Naš pravni sistem namreč omogoča, da tovrsten postopek ustavimo in pogojno pridobimo nazaj odvzeto vozniško dovoljenje. Morda ne v vseh primerih, a vendarle veliki večini to uspe. Seveda pa bo potrebno ob tem opraviti tudi zahtevane korake, kot so zdravniški pregled, delavnice, nobene nadaljnje kršitve v času izvrševanja pogojne in podobno.

Zakaj je vožnja pod vplivom opiatov prepovedana?

Napačno bi bilo razmišljati, da so opiati zgolj trde droge. Med opiate sodi tudi marihuana, ki je kar problematična, kar se razširjenosti tiče. Prav tako pa se med opiate prišteva vse tablet, ki povzročajo zmanjšano odzivnost možganov in s tem celotnega telesa.

Vožnja pod vplivom opiatov je strogo prepovedana in ima v vseh primerih za sankcijo takojšen odvzem vozniškega dovoljenja, visoko denarno kazen in 18 kazenskih točk. V veliko primerih sledi tudi pridržanje.

Zakaj so opiati tako nevarni?

Opiati so nevarni za zdravje posameznika, v primeru, da jih zaužije voznik, ki pod vplivom drog nato tudi vozi, pa je lahko smrtno nevarno tako zanj kot za preostale udeležence v prometu. To je verjetno vsakomur jasno, saj ovirajo razsodno razmišljanje, dramatično pa se podaljša tudi reakcijski čas.

Komentiranje je onemogočeno.