Kako prepoznati dobrega avtomehanika?

Skrb za svoje vozilo ne morete prepustiti prvemu mehaniku, ki se pojavi na vašem radarju. Nekateri radi vozijo avtomobile kar v delavnice »na črno«, ker je ceneje, a hkrati s tem svojo varnost prepuščajo v roke osebi, ki ni pooblaščena za izvajanje zahtevnega dela na vozilu.

Avtomehanika za svoje vozilo izberite tehtno in skladno z vsemi zahtevami, ki jih mora izpolnjevati. Avtomehanična delavnica mora biti ustrezno certificirana, prav tako pa tudi oseba, ki tam izvaja servise in popravila. Poceni avtomehanik se lahko hitro izkaže za dražjega.

Dober glas seže v deveto vas

Pregovor, ki še vedno drži. Pozanimajte se, kam svoja vozila na servis vozijo vaši prijatelji, sodelavci in znanci. Povprašajte jih o zadovoljstvu z opravljenimi storitvami tam in pomislite tudi na to, ali je takšen servis primeren za vašo znamko in model avtomobila.

Avtomehanik pregleduje vozilo
Glas o dobrem avtomehaniku se pogosto širi kar sam od sebe.

Če slišite očitek, da ni poceni, naj vas to nikar ne odvrne. Kakovostne storitve so vredne svojega denarja, saj se poceni avtomehanik največkrat izkaže za nekoliko dražjega na dolgi rok. Ste že vozili svoj avtomobil h komu, ki je eno in isto napako odpravljal v nedogled, plačati pa ste morali za vsak obisk?

Uporabite splet

Danes praktično vse odgovore na svoja vprašanja najdemo na spletu. V primeru, ko nas zanima dobra avtomehanična delavnica, lahko prebrskamo namenske forume, kjer se zbirajo avtomobilisti in izmenjujejo svoja mnenja. Na takšen način boste kaj hitro prišli do nekaj priporočil.

Ne pozabite preveriti spletnega mesta avtoservisa. Tisti najboljši poskrbijo tudi za lično spletno stran, kjer je predstavljena njihova ponudba z vsemi storitvami, pogosto boste našli še cenike in se tako precej lažje odločili za izbor svojega avtomehanika.

Dober avtomehanik je transparenten

Ničkolikokrat slišimo od prijateljev, da so prišli poceni skozi, ker jim je njihov avtomehanik v vozilo vgradil neoriginalne dele. Dober avtomehanik vam bo v vozilo vedno vgradil originalne dele in vam pokazal iztrošen del, ki ga je bilo potrebno zamenjati.

Ocena stroškov servisa avtomobila
Dober avtomehanik bo vnaprej ocenil okviren strošek avtoservisa.

Prav tako nikoli ne bo ničesar naredil brez vaše privolitve. Če boste vozilo pripeljali na reden servis (olje, filtri), vam brez vašega privoljenja ne bo zamenjal še brisalcev, polovice izpušnega sistema in česa drugega. Predhodno vas bo obvestil o odkritih napakah in vas seznanil tudi s potencialnimi stroški popravila.

Dober avtomehanik se vam posveti

Avtomehanična delavnica je kraj, kjer se vedno kaj dogaja. Vedno je glasno in videti je, da nihče nima časa ne posluha za stranke. Izberite avtomehanika, ki se bo z vami pogovarjal, ali servis, kjer imajo urejen sprejem vozila ter razumejo pomen komunikacije med lastnikom vozila in servisom.

Ni namreč dovolj, da vozilo od vas zgolj prevzamejo in vam potisnejo v roke račun in ključe, ko je opravljeno. Želeli si boste komunikacije v smeri razlage napake in tudi povzetka odkritega ter vse o opravljenem delu s strani servisa. Logično je, da avtomehanik nima toliko časa, da bi z vami srebal kavico, vseeno pa mora od sebe dati informacije, ki jih potrebujete.

Komentiranje je onemogočeno.