Ima avantura lahko tudi posledice?

Partnerski odnosi imajo velikokrat precej podoben vzorec. Par se najprej strašansko zaljubi, pride obdobje evforije in velikega zanosa, nato se po nekem času preselita pod skupno streho in počasi spoznavata ljubezen. In ne, zaljubljenost in ljubezen nista ena in ista reč.

Zaljubljenost je malce nora, ljubezen pa globoka in lepa. Žal pa slednja ni dovolj, da bi par živel skupaj srečno do konca svojih dni. Kljub vsemu potrebujeta oba tudi malce nore zaljubljenosti, sicer se kaj hitro pojavijo prve razpoke v razmerju in z njimi težave.

Skok čez plot

Nezvestoba je pogosto posledica dejstva, da med partnerjema ni več tiste iskrice, ki sta jo poznala nekoč. Ni več toliko smeha in zabave, zmanjka kompliment in občutek, da te nekdo osvaja in si te želi. V tem primeru nemalokrat pride do nezvestobe, ko si partner uteho išče drugod.

Prepir med partnerjema
Skok čez plot lahko vodi do hudega prepira ali celo ločitve.

Kar preko spleta so danes zelo enostavno na voljo portali, kjer ljudje iščejo avanture. Ker je vse zelo enostavno, človek kaj hitro dobi občutek, da ne dela nič narobe, ko pa je tam na tisoče njemu podobnih. In zakaj bi se počutil krivega, če ga pa partner zapostavlja? Kljub vsemu ni tako enostavno.

Soočenje s posledicami

Skok čez plot se hitro zgodi, a z njim navadno pridejo tudi boleče posledice. Prva je vsekakor slaba vest. Veliko ljudi, ki partnerja prevara, že naslednji trenutek občuti slabo vest. Živeti z njo je težko, saj moraš vendarle partnerju vsak dan pogledati v oči.

Če se iskreno odpreš in pokesaš, pa je veliko možnosti za to, da bo prišlo do ločitve, ker partner tega ne bo mogel ali želel sprejeti. Posledice se lahko izrazijo tudi v dejstvu, da oseba, ki vara, na ta način stakne kakšno spolno bolezen. Lahko pa se tudi pripeti, da pride do neželene nosečnosti s tretjo osebo.

Popestrita raje svoj odnos

Če čutita, da sta se nekoliko oddaljila, skušajta popestriti svoj odnos. Večkrat pojdita kam ven, privoščita si romantično večerjo ali obisk kina. Pojdita skupaj tudi na kakšen lep izlet. Poskrbita, da bo v vajini spalnici znova veselo. Omislita si erotično perilo, morda igračke ali skupen ogled filma za odrasle.

Popestritev partnerskega odnosa
Razmislite o načinih za popestritev partnerskega odnosa.

Ni treba, da je v igri vedno erotika, temperaturo lahko dvigneta tudi z uresničitvijo kakšne fantazije. Kupita set za igranje vlog, prevezo za oči ali lisice. Ne načrtujta spolnega odnosa po uri in koledarju. Prepustita se trenutku, tako kot sta se nekoč.

Moški so v večji nevarnosti

Naslov se nanaša na eno izmed študij, ki so jo opravili ameriški znanstveniki. Medtem ko so delali raziskave o tem, kako nevarno je spolno življenje za moškega po preživetem infarktu, so ugotovili zaskrbljujoče reči. V tem pogledu so izpostavili podatek, da je šlo večinoma za starejše moške z mlajšimi ljubicami, ki so fizično seveda precej bolj zahtevne.

Tudi moški se želi izkazati in dokazati, zato morda v samo aktivnost vloži več kot realno zmore. To pa je seveda nevarno za njegovo šibkejše srce. Raziskovalce je pretresel visok odstotek moških, ki so umrli med spolnim odnosom. Ta je pokazal kar na 93 % tistih, ki so se pred smrtjo ljubili z ljubico.

Komentiranje je onemogočeno.