Zakaj je strešni šotor prava izbira?

Za avanturiste in ljubitelje narave, ki se odpravljajo na potovanja, je mobilnost nekaj izjemno pomembnega. Rešitev za učinkovito mobilnost je več, toda ena vsekakor izstopa. Potrebujete prenočišče, ki je vedno pri roki in ne zahteva veliko časa za postavljanje in pospravljanje?

V teh trenutkih se izkažejo strešni šotori, ki so prava rešitev za tiste, ki cenijo svobodo in udobje na poti. So enostavni za postavljanje in pospravljanje, vozimo pa jih kar na strehi avtomobila. Preverite, zakaj dati prednost strešnemu šotoru v primerjavi z ostalimi.

Strešni šotor je vedno pri roki

Eden od največjih izzivov na avanturističnih potovanjih je zagotoviti zanesljivo prenočišče, ki vam ne bo jemalo dragocenega časa. Tu vstopijo v igro strešni šotori, ki so nameščeni na vrhu vašega vozila in vedno pripravljeni na uporabo.

Strešni šotor Thule Teupi Ayer 2
Strešni šotor Thule Teupi Ayer 2 (blue) – Extremevital.com

Ni potrebe po iskanju primernega prostora za postavitev klasičnega šotora ali sestavljanju palic in platna. Strešni šotor je vedno na dosegu rok, omogoča hitro namestitev in prihrani dragocen čas na potovanju.

Enostavna postavitev in pospravljanje

Strešni šotori ponujajo izjemno enostavno postavitev in pospravljanje. S posebnimi mehanizmi in pritrdilnimi sistemi je postavljanje šotora hitro in preprosto opravilo. Strešni šotor s trdo lupino se dobesedno postavi sam od sebe v manj kot eni minuti.

Sistem preprostih kljuk ali vzvodov omogoča gladko dviganje in pritrditev šotora. Enako hitro pa ga je mogoče tudi pospraviti po uporabi. Brez nepotrebnega zapletanja boste pripravljeni na počitek ali nadaljevanje potovanja. Šotor z mehko streho terja malenkost več dela, a je postavljanje in pospravljanje prav tako izjemno enostavno in precej hitrejše kot pri klasičnem šotoru.

Odmaknjenost od mokrih in hladnih tal

Ko se odpravite na avanture, se tam srečujete z različnimi vrstami terena. Klasični kamp šotori vas pogosto prisilijo, da spite neposredno na tleh, kjer so tla včasih mokra in hladna, obiskujejo vas lahko nočne živali oziroma preseneti kakšen potoček zaradi naliva.

Strešni šotor Thule Tepui Explorer Kukenam 3
Strešni šotor Thule Tepui Explorer Kukenam 3 (grey) – Extremevital.com

Strešni šotori vas dvignejo nad to težavo, saj zagotavljajo odmaknjenost od razmočenih in mrzlih tal. To pomeni, da lahko mirno spite, ne glede na vremenske razmere ali vrsto terena, na katerem se nahajate.

Mobilnost in prilagodljivost

Strešni šotori so izjemno prilagodljivi različnim terenom in okoliščinam. Njihova nizka profilna oblika in simetrična zasnova omogočata montažo na obe strani vozila, kar pomeni, da lahko vedno izkoristite najboljšo lokacijo na vašem potovanju.

Strešni šotor Thule Tepui Foothill
Strešni šotor Thule Tepui Foothill (agave green) – Extremevital.com

Poleg tega jih je enostavno odstraniti in shraniti izven sezone, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in ohranja vaš avtomobil prilagodljiv za vsakodnevno uporabo. Strešni šotori so tako več kot le prenočišče na strehi vozila. Predstavljajo svobodo in udobje na poti, ki jih cenijo avanturisti, popotniki in ljubitelji narave.

Strešni šotori za različne potrebe

Ko se odločate o nakupu strešnega šotora, vas v prvi vrsti zanima kakovost izdelave in uporabljenih materialov ter sama velikost in oblika. V tem pogledu ne boste mogli zgrešiti, če se odločite za strešne šotore svetovno priznane blagovne znamke Thule.

  • Strešni šotor Tepui Ayer 2 je odlična izbira za prenočitev do dveh oseb, ki nudi širok vhod, ležalno blazino za več udobja, panoramsko zadnje okno in zaščito pred komarji.
  • Strešni šotor Tepui Explorer Kukenam 3 nudi spanje do trem osebam, ob tem pa ne skopari z udobjem. Kakovostni materiali so odporni proti UV sevanju in plesni, ki tako rada napade klasične šotore. Za shranjevanje opreme za kampiranje in dodatne opreme poskrbijo štirje veliki žepi, šotor pa ima tudi mrežne površine, ki omogočajo ustrezno prezračevanje in zračnost.
  • Strešni šotor Tepui Foothill je odlična rešitev za vse popotnike avanturističnega duha. Omogoča spanje dvema osebama, zasede izjemno malo prostora in nudi velika panoramska okna, ki omogočajo prekrasen pogled na nočno nebo. S težo 49 kg se uvršča med lažje strešne šotore.

Vse naštete strešne šotore Thule najdete v trgovini s športno opremo Extreme Vital, kjer vam bodo pred nakupom tudi svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Naj bo že vaša naslednja pustolovščina nekaj povsem novega!

Komentiranje je onemogočeno.