5 nasvetov za lepe lase

Naravni, lepi in sijoči lasje. Sanje vsake ženske, a tudi moškega. Lasje so nekaj, kar najprej opazimo na drugem človeku. Nekateri obožujejo igranje z lasmi, testiranje vedno novih pričesk, barv in oblik, spet drugi prisegajo na naraven videz svojih las.

Vsem pa je skupno, da si želijo, da bi bili ti zdravi in sijoči. Ampak kako poskrbeti za lase na naraven način? Tokrat smo za vas pripravili 5 receptov, kako do lepih las, ki jih boste lahko preizkusili kar doma.

1. Nahranite lase

Tako kot morate nahraniti sebe, morate nahraniti tudi lase. Pri laseh je izjemnega pomena, kaj dajemo vase, a tudi nase oziroma nanje. Najprej omenimo, da je za slabše stanje vaših las lahko kriva nepravilna prehrana ali celo katera izmed diet, ki ste se jih lotili v zadnjem času.

Na ta način lasem namreč odrekate pomembne vitamine in minerale, kar se hitro opazi na njihovem izgledu. Najboljša hrana za lase so denimo losos (bogat z omega 3 maščobnimi kislinami in vitaminom B12), oreščki, jajca, polnozrnati izdelki, ostrige in surovo korenje.

2. Zaščitite lase pred zunanjimi vplivi

Lasje so pozimi pod hudim pritiskom, saj morajo kljubovati nizkim temperaturam in vetru, zaradi česar je vsekakor priporočljivo nositi čepico. Poleti nanje pritiska sonce z UV žarki in jim na ta način škoduje.

Lase je potrebno poleti zaščititi s kakšnim lakom, ki ima dovolj visoko UV zaščito, ali pa tudi v tem primeru uporabiti čepico, slamnik za na plažo ali se enostavno skriti v senco.

3. Privoščite svojim lasem osvežilno masko

Tovrstne maske za lase lahko pripravite kar doma. Poškodovani, suhi ali krhki lasje kar vpijejo po nekaj nege z vaše strani. Ker lasje nujno potrebujejo vitamin C, cink in druge snovi, ki jih včasih premalokrat uživamo v hrani, se vse skupaj odrazi tudi na laseh.

Izsušenim lasem lahko enostavno pomagate tako, da nanje nanesete masko iz medu in olivnega olja (2 dela medu in 4 dele olivnega olja). Oboje samo dobro premešajte in nanesite na lase. Pustite, da maska nanje deluje približno pol ure, nato lase umijte kot navadno.

4. Na pomoč s prehranskimi dopolnili

Je že tako, da ljudje v tem norem tempu nekako ne znamo več jesti tako, da bi v telo vnesli vse potrebne vitamine, minerale in druge reči. Ker se vse skupaj odrazi tudi na naših laseh, je pomembno, da v telo vnesemo manjkajoče snovi.

V vsaki lekarni boste našli prehranska dopolnila brez recepta, ki bodo priskočila na pomoč vašim lasem. Najbolje, da se pred nakupom o njih pozanimate in preberete na spletu ter seveda povprašate tudi farmacevta, ki vam bo s svojim znanjem in izkušnjami zagotovo znal pravilno svetovati.

5. Pravilno umivanje las

Še posebej pri ženskah z daljšimi lasmi velja, da si te pred umivanjem dobro razčešejo. Uporabite kvaliteten in čim manj agresiven šampon, ki ne poškoduje las, in bodite pri doziranju previdni. Nikar ne iztiskajte šampona na pamet, češ »ga bo že spralo«. Ko govorimo o izpiranju, poskrbite, da boste šampon zares dobro izprali z las.

In še en zelo pomemben nasvet! Las nikar ne drgnite v grobo brisačo. Še posebej daljše lase enostavno odcedite in jih zavijte v nežno brisačo ali bombažno krpo. Pranje las se svetuje na tri dni in nikakor ne pogosteje, saj na ta način odstranjujete zaščitno oblogo las, zaradi česar se lasje, kako ironično, še hitreje mastijo.

Komentiranje je onemogočeno.