Zakaj je prezračevanje prostorov nujno?

Prezračevanje prostorov je nujno zaradi najmanj dveh razlogov. Prvi razlog je ta, da se v neprezračenem ali neredno zračenem prostoru lahko prične pojavljati nevarna zidna plesen. Drugi razlog pa je, da za kvalitetno in zdravo bivanje človek enostavno pač potrebuje svež zrak, v katerem je dovolj kisika.

V nasprotnem primeru lahko pride do opaznega poslabšanja počutja, ponavljajočih se glavobolov, padca koncentracije in še kaj bi se našlo. Prezračujemo tako, da v rednih intervalih odpiramo okna in ustvarimo prepih. Seveda ni nepomembno, ali se nahajamo v poletnem ali zimskem času, lahko pa za prezračevanje poskrbimo tudi drugače.

Pomagajte si s prezračevalnimi sistemi

Prezračevalni sistemi so sistemi, ki poskrbijo, da v stanovanju ni odvečne vlage, s tem pa odpravijo pogoje za nastanek zidne plesni. Ob tem bo v stanovanju tudi vedno svež zrak in počutje stanovalcev bo neprimerno boljše. Pri prezračevalnem sistemu je potrebno biti pozoren na to, da prezračevanje deluje tiho in ni moteče.

Lokalni prezračevalni sistem Orca Pico 50+
Lokalni prezračevalni sistem Orca Pico 50+

To vsekakor lahko trdimo za prezračevalne sisteme Orca, ki skrbijo za nenehen dovod svežega zraka v bivalne prostore, ob tem pa skrbijo še za čiščenje zraka in hkratno odvajanje »osiromašenega« zraka iz prostorov. Zanimivo, da takšen sistem poskrbi tudi za nižje stroške ogrevanja in hlajenja, saj za delovanje uporablja rekuperacijo toplote.

Prezračevalni sistem, primeren za vse gradnje

Tovrstni prezračevalni sistemi so primerni tako za vgradnjo v novogradnje kot tudi v obstoječe objekte, njihova vgradnja pa je dokaj enostavna, kar lahko trdimo tudi za upravljanje. Upravljanje je namreč mogoče z uporabo daljinskega upravljalnika.

Centralni prezračevalni sistem Orca Maxi
Centralni prezračevalni sistem Orca Maxi

Če je v prezračevanje vpetih več naprav, sistem deluje na način, da signal in delo prevzame prva med tistimi, ki jo signal doseže, ostale pa delovanje nato prilagodijo njej. Pa še informacija za tiste, ki se sprašujete, kolikšen prihranek si lahko obetate. Analize so pokazale, da sistem sam privarčuje 30 % energije v primerjavi z zračenjem preko odpiranja oken.

Komentiranje je onemogočeno.